Charlotte van Keulen

foto's bali 191Uit eigen ervaring weet ik dat het dagelijks leven vaak meer mogelijkheden biedt om spanning op te bouwen dan om het kwijt te raken. Van jongs af aan heb ik dan ook manieren gezocht om me bewust te ontspannen. Ooit begon ik met yoga, op mijn studentenkamer, op het vloerkleed, een instructieboekje naast me. Later volgde ik lessen bij verschillende yogascholen en nam deel aan retraites met Thich Nhat Hanh. Ik leerde me effectief ontspannen, maar leerde ook om door de dag heen minder spanning op te bouwen, door meer met mijn aandacht in het hier en nu te zijn.

Het was voor mij de reden om in 2008 een opleiding tot yogadocent te volgen om zo ook anderen het voordeel van yoga te kunnen geven.

Opleiding: ik heb van 2008 – 2012 de yogadocentenopleiding gevolgd bij Maartje van Hooft, Amitabha te Deventer.
In de opleiding van Amitabha staat aplomp centraal. Aplomp is het vinden van de fysieke ‘as’, de kracht in het bekken, stabiliteit en een natuurlijke opbouw van de wervelkolom.

In het kader van de opleiding volgde ik workshops in verschillende vormen van yoga: poweryoga, yoga nidra, okido-yoga, dru-yoga, Kum nye, kashmiryoga en kinderyoga. Ook was er scholing in ademtherapie volgens van Dixhoorn.  Na de opleiding volgde ik de bijscholing, critical alignment yoga bij Gert van Leeuwen, mindfulness & mantra bij Maartje van Hooft en yoga nidra weekenden volgens de i-rest methode bij James Reeves.

Ik geef yogales vanaf januari 2010. Vanaf januari 2014 geef ik les onder de naam Yukta yoga. Momenteel geef ik les in de yogastudio van Maartje van Hooft: Mind your Body.

P1060270